Ana;yse zadeldrukmeting tijdens een bike fit

Technologie en meetmethoden

Om de meest ideale houding te bepalen maken we gebruik van (technologische) hulpmiddelen. Deze systemen bieden veel informatie ter ondersteuning van de bikefitter. Juist, ter ondersteuning! Elke persoon is uniek en heeft zo zijn mogelijkheden en beperkingen, het is aan de bike fitter om met behulp van zijn tools de meest optimale positie te bereiken.  

STT video analyse

Een fiets die aanvoelt als een verlengstuk van je lichaam, dat willen we allemaal! Om dit te bereiken gebruiken we onder andere het STT 2DMA video analyse systeem. Met dit systeem brengen we in kaart hoe jij beweegt op de fiets. Verschillende hoeken, zoals de kniehoek, kunnen snel worden vastgelegd. Op basis van de hoeken, in combinatie met jou persoonlijke mogelijkheden, kunnen we jou optimale houding bereiken. Een vergelijking van voor en na de bike fit geeft inzichten over de gedane aanpassingen.

GebioMized zadeldrukmeting

Prettig op het zadel zitten, wie wil dat nou niet? De tool van GebioMized geeft inzichten over hoe jij op je zadel zit. Ver naar voren? Drukpunten? Instabiel? Schreef? Het wordt allemaal zichtbaar! Met deze feedback kunnen er vervolgens aanpassingen worden gedaan aan de stand van het zadel, het zadel of zelfs op een andere locatie van de fiets. Dit alles om jou zo een zo prettig mogelijke fietservaring te geven.

Bikefit lasers​

In één uur gaat je knie al snel 5400 keer op en neer! Je kunt je wellicht voorstellen dat een ‘foute’ uitlijning van de knieën klachten kan veroorzaken. Door het juist afstellen van de schoenplaatjes en het mogelijk gebruikmaken van zooltjes, wedges en shims kan deze uitlijning verbeterd worden. Voor het ‘uitlijnen’ van de knieën wordt er gebruik gemaakt van een laser van het merk BikeFit.

- Vitaal op de fiets met Velo Vitaal -

Logo Velo Vitaal

Copyright Velo Vitaal 2023|   Voorwaarden  |  Privacy beleid