Velo Vitaal bike fitting STT 2DMA videoanalyse tijdens een bikefit

Ga voor de optimale connectie tussen rijder en fiets!

Minimaliseer de kans op blessures, optimaliseer je prestaties en vergroot je fietsplezier! Dit zijn de drie onderdelen die we graag willen verbeteren. Vaak wordt een bike fit pas uitgevoerd bij het ontstaan van klachten, in onze visie is het beter om een bike fit te doen voordat er klachten ontstaan; better check before you wreck!

Maak je keuze:

VITAAL OPTIMAAL

245 euro

Ben jij een echte racer die het maximale eruit wil halen? Kies dan voor de Optimaal optie. Tijdens deze fit wordt je – binnen je mogelijkheden – zo efficiënt mogelijk op de fiets gezet. Uitlijnen van de knieën, de connectie met het zadel en aerodynamica, het komt allemaal aan bod.

VITAAL KLACHTEN VRIJ

225 euro

Gevoelige knieën tijdens het fietsen? Zadel pijn? Klachten in de onderrug? Onze Vitaal Klachten Vrij fit is ontworpen om jou mogelijkheden, ervaringen, beperkingen en problemen te begrijpen en vervolgens de fiets af te stellen op jou persoonlijke behoeftes.

VITAAL CHECK

195 euro

Onze Vitaal Check fit is ontworpen om zowel startende als ervaren  fietsers in een veilige, comfortabele positie op de fiets te positioneren ter preventie van blessures en om het fietsplezier te bevorderen.

Zo gaan we te werk:

Intake & Screening

Voordat we de fiets gaan aanpassen moeten we eerst weten wat jou wensen en doelen zijn. Een wedstrijdsporter heeft bijvoorbeeld andere prioriteiten dan een fietser die een cyclosportieve tocht gaat rijden. Vervolgens gaan we kijken hoe jij houding in het algemeen is om te bepalen welke fietshouding het beste is.

Startmeting

De afstelling van de fiets wordt vastgelegd en de 'starthouding' brengen we in kaart.

Aanpassen

Nu er een goed beeld is van jou en je houding op de fiets kunnen we aanpassingen doen. Op basis van de technologische hulpmiddelen, jou feedback en een kritische blik van de bikefitter worden er stapsgewijs aanpassingen gedaan. Alle vijf de contactpunten komen aan bod; pedalen, zadel en handvatten.

Eindmeting

Als alles naar wens is afgesteld gaan we de eindhouding vastleggen. Deze houding geeft inzicht in de verandering van de houding. Ook leggen we de nieuwe afstelling van de fiets vast.

Verslaglegging

Na de bike fitting ontvang je een document waarin alle informatie over je houding en fietsafstelling instaat. Dit document bevat onder andere de zadelhoogtes, zadeldrukmetingen en de adviezen over (eventuele) aanpassingen.

Nazorg!

Een aanpassing van de fietshouding kan een aantal weken de tijd nodig hebben om te wennen, geef dit dan ook de tijd. Voelt een houding na een aantal week niet goed, neem dan zeker contact met ons op. We gaan dan samen op zoek naar de oplossing om jou vitaal op de fiets te krijgen

Boek direct

Vul het formulier in om eenvoudig een afspraak te maken. Twijfel je over de keuze, neem dan contact met ons op of plaats een opmerking. We zullen zo snel mogelijk reageren om een afspraak in te plannen.


- Vitaal op de fiets met Velo Vitaal -

Logo Velo Vitaal

Copyright Velo Vitaal 2023 |   Voorwaarden  |  Privacy beleid